OliveMagazine

Αλμυρά τσουρέκια με σπανάκι

Αλμυρά τσουρέκια με σπανάκι

Μερίδες:10
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 550γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, κοσκινισμένο
  • 40γρ. Μαγιά Νωπή ΓΙΩΤΗΣ
  • 200γρ. σπανάκι
  • 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 50γρ. φέτα
  • 3 αβγά
  • 200ml γάλα χλιαρό
  • 120γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για επάλειψη

  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ διαλύετε τη Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ με 50ml από το χλιαρό γάλα και μισή κουταλιά από το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και αφήνετε το μίγμα στην άκρη για να αφρίσει.

Σοτάρετε σε ένα τηγάνι το σπανάκι και το κρεμμυδάκι μέχρι να μαραθούν. Αφήνετε να κρυώσουν καλά, τα στραγγίζετε καλά και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη φέτα.

Ανακατεύετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, τη ζάχαρη, τον πολτό από σπανάκι και το αλάτι. Προσθέτετε το μίγμα της μαγιάς, ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε.

Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά και προσθέτετε το βούτυρο. Ρίχνετε το μίγμα στη λεκάνη με το αλεύρι και αρχίζετε να ζυμώνετε μέχρι το ζυμαράκι να πατιέται με το δάχτυλο και να επανέρχεται. Σκεπάζετε το ζυμάρι με μια πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.

Έπειτα, χωρίζετε το ζυμάρι σε 2 κομμάτια και το ανοίγετε σε μακρόστενα μπαστούνια. Τα σκεπάζετε ξανά με πετσέτα και τα αφήνετε για 10 λεπτά να ξεκουραστούν. Στη συνέχεια, τα ανοίγετε λίγο ακόμα και πλέκετε τα μπαστούνια σε πλεξούδα. Ενώνετε τις άκρες τις πλεξούδας για να γίνει στρογγυλό το τσουρέκι και το τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Αλείφετε το τσουρέκι με το αβγό και το ψήνετε στο φούρνο για 30-35 λεπτά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr