OliveMagazine

Αλμυρά palmier με μπλε τυρί, μήλο και καρύδια

Αλμυρά palmier με μπλε τυρί, μήλο και καρύδια

Μερίδες:για 15-20 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα, τριμμένα
  • 150γρ. μπλε τυρί θρυμματισμένο
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  • 80γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα. Πιέζετε τα τριμμένα μήλα ελαφρώς για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το τυρί, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.

Ανοίγετε τη σφολιάτα σε μια επιφάνεια εργασίας και την τρυπάτε με ένα πιρούνι. Απλώνετε τη μαρμελάδα, σκορπάτε από πάνω ομοιόμορφα το μίγμα του τυριού και πασπαλίζετε με τα καρύδια.

Τυλίγετε τη μια μεγάλη πλευρά του φύλλου προς τα μέσα μέχρι να φτάσει στο κέντρο του φύλλου και κάνετε το ίδιο από την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια κόβετε το μεγάλο μπαστούνι που δημιουργήσαμε σε ροδέλες πάχους 1 εκ. Τοποθετείτε τις ροδέλες σφολιάτας σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.

Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα

Tips

Το μήλο πρέπει να το στύψετε όσο καλύτερα γίνεται για να μη βγάλει υγρά κατά τη διάρκεια ψησίματος και μαλακώσει το φύλλο.


Τσιπς παρμεζάνας, ένας ακόμη μεζές για το κρασί σας: ανακατεύετε τριμμένη παρμεζάνα με πάπρικα, ρίγανη ή τριμμένους ξηρούς καρπούς. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα χαμηλό ταψί και με ένα κουτάλι της σούπας μοιράζετε την παρμεζάνα, όπως κάνετε με τα μπισκότα. Ψήνετε για 10 λεπτά στους 180οC.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr