OliveMagazine

Αλμυρή γαλατόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

Αλμυρή γαλατόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

Μερίδες:για 1 ταψί 25x35εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 160γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 400γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 3 αβγά + 1 κρόκο για το άλειμμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC στον αέρα. Σε μεσαία κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε με προσοχή το γάλα και επαναφέρετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι το γάλα να βράσει, για περίπου 2-3 λεπτά και στη συνέχεια, ρίχνετε το σιμιγδάλι. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά ακόμη, μέχρι να πάρετε μια κρέμα πηχτή όπως αυτή του γαλακτομπούρεκου.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά,προσθέτετε τη φέτα, το θυμάρι και ανακατεύετε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ και τα προσθέτετε στο μίγμα, ανακατεύοντας γρήγορα.

Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με σιμιγδάλι ένα πυρέξ ή ταψί διαστάσεων 25x35 εκ. και απλώνετε μέσα ομοιόμορφα την κρέμα. Με πινέλο αλείφετε τον κρόκο στην επιφάνεια της και ψήνετε στο φούρνο για 35-45 λεπτά.

Βγάζετε την πίτα από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 2 ώρες, για να μπορέσετε να την κόψετε χωρίς να διαλυθεί.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr