OliveMagazine

Αλμυροί λουκουμάδες με φέτα και θυμαρίσιο μέλι

Αλμυροί λουκουμάδες με φέτα και θυμαρίσιο μέλι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 αβγά
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 250 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 350 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • θυμαρίσιο μέλι για το σερβίρισμα
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε σε ένα βαθύ μπολ τα αβγά, το μπέικιν, το γάλα, το αλεύρι, τη μαγιά, το βούτυρο, τη φέτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα πολύ καλά δημιουργώντας έναν χυλό.

Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε μια βαθιά μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Παίρνετε με τα χέρια τον χυλό και πιέζοντάς τον ελαφρά, ώστε να περνάει ανάμεσα από τον αντίχειρα και τον δείκτη παίρνετε κουταλιές του γλυκού και τις τηγανίζετε από όλες τις πλευρές.

Τους βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.Τους σερβίρετε ζεστούς περιχύνοντας από πάνω με λίγο θυμαρίσιο μέλι.

Styling: Κ . Λυκουρέση - Φωτογραφιες: StudioM

Tips

Δοκιμάστε να σερβίρετε τους λουκουμάδες με γλυκό του κουταλιού ντοματάκι ή μια μαρμελάδα φράουλα ή κρεμμύδι. Τους ταιριάζουν πολύ!


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο