OliveMagazine

Αλμυρό κέικ αλλαντικών

Αλμυρό κέικ αλλαντικών

Μερίδες:για 2 μακρόστενες φόρμες κέικ
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 1/3 φλιτζάνια Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 300γρ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους
  • 300γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο
  • 6 αβγά
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 1 1/4 φλιτζανιού γάλα
  • πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτετε το τυρί, το ζαμπόν, την κοσκινισμένη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε ελαφρά.

Προσθέτετε το γάλα και το πιπέρι, μοιράζετε το μίγμα σε δυο μακρόστενες φόρμες κέικ και ψήνετε στους 170ºC για 35 λεπτά. Το κέικ αυτό τρώγεται ζεστό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr