OliveMagazine

Αλμυρό κέικ κολοκύθας με σάλτσα φέτας

Αλμυρό κέικ κολοκύθας με σάλτσα φέτας

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το κέικ

  • 4 μεσαία αβγά
  • 100ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • 2/3 κουτ. γλυκού κουρκουμά, σε σκόνη
  • 80γρ. αλεύρι καρύδας
  • 70γρ. αλεύρι ζέας
  • 20γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 400γρ. κολοκύθα, τριμμένη
  • 70γρ. πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 200γρ. τυρί φέτα, σε κυβάκια
  • Για τη σάλτσα φέτας με πιπεριά

  • 40γρ. πιπεριά Φλωρίνης, τουρσί
  • 70γρ. τυρί φέτα, μαλακή
  • 40γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα αμυγδάλου και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και τον κουρκουμά και ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε το αλεύρι καρύδας και το αλεύρι ζέας μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σφίξει το μίγμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε την τριμμένη κολοκύθα και τη φέτα και ομογενοποιείτε.

Λαδώνετε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 26-28 εκ. και πασπαλίζετε παντού με λίγο αλεύρι ζέας. Το κουνάτε κυκλικά ώστε να απλωθεί παντού ομοιόμορφα και τινάζετε να φύγει το περίσσευμα. Ρίχνετε το μίγμα του κέικ και ψήνετε για 40 λεπτά ή μέχρι να βυθίσετε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και να βγει καθαρό. Το αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε.

Πολτοποιείτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα φέτας στο μούλτι. Τοποθετείτε το κέικ σε πιατέλα και σερβίρετε με τη σάλτσα φέτας. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

Tips

Η Σοφία Πιτσικάλη είναι δημιουργός του blog «Sofeto Γεύσεις Υγείας» μέσα από το οποίο μοιράζεται υγιεινές συνταγές καθώς και συνταγές για διαβητικούς.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο