OliveMagazine

Αλμυρό κέικ με σπανάκι και μους φέτας

Αλμυρό κέικ με σπανάκι και μους φέτας

Μερίδες:για μια στρογγυλή φόρμα κέικ με τρύπα στη μέση
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 6 αβγά
  • 250γρ. βούτυρο
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. γιαούρτι
  • 500γρ. σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο, ζεματισμένο
  • ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι, ½ κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη μους φέτας και τη διακόσμηση

  • 200γρ. φέτα
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαραθεί. Στραγγίζετε καλά το σπανάκι, το ψιλοκόβετε, το προσθέτετε στο κρεμμύδι και το σοτάρετε λίγο σε δυνατή φωτιά για να απορροφηθούν τα υγρά. Στο τέλος ανακατεύετε μέσα και τον άνηθο και τα αφήνετε στην άκρη σε σουρωτήρι να βγάλουν τα περιττά υγρά τους.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ελαφρά τη φόρμα σας.

Χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτετε το γιαούρτι και ένα ένα τα αβγά, χτυπώντας μέχρι να πάρετε ένα αφράτο και ομοιογενές μίγμα.

Ανακατεύετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το αλάτι και το ρίχνετε σαν βροχή στο μίγμα των αβγών ανακατεύοντας με σπάτουλα. Μετά προσθέτετε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, το μίγμα του σπανακιού, το πιπέρι και τέλος τη φέτα. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα και χτυπάτε μια δυο φορές τη φόρμα πάνω στον πάγκο, να καθίσει καλά μέσα. Ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο φούρνο για 50-60 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα. Ελέγχετε βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι -πρέπει η λάμα του να βγει στεγνή. Ξεφουρνίζετε το κέικ σπανάκι και μετά από λίγο το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα να κρυώσει.

Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και όταν αποκτήσει υφή γιαουρτιού προσθέτετε τη φέτα χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί. Βάζετε τη μους σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμείτε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr