OliveMagazine

Αλμύρα με ψητά ροδάκινα, κρίταμο και ξινομυζήθρα

Αλμύρα με ψητά ροδάκινα, κρίταμο και ξινομυζήθρα

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300 γρ. αλμύρα
  • 2 ροδάκινα
  • 2 μικρά αγγούρια
  • 8 φύλλα κρίταμο
  • 1 κουτ. γλυκού σουσάμι λευκό, καβουρδισμένο
  • 100 γρ. ξινομυζήθρα
  • Για το dressing

  • 40 ml μπαλσάμικο λευκό
  • 20 γρ. μουστάρδα απαλή
  • 20 γρ. μέλι
  • 110 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένουμε την αλμύρα, την καθαρίζουμε από τα χοντρά κοτσάνια και τη βάζουμε σε μπασίνα με το αγγουράκι κομμένο σε λεπτές ροδέλες με τη φλούδα του. Πλένουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε μεγάλα κυδωνάτα κομμάτια. Ζεσταίνουμε καλά ένα σχαροτήγανο. Βάζουμε και ψήνουμε τα ροδάκινα για 2΄ από κάθε πλευρά.

Για το dressing, προσθέτουμε σε μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε ελαφρά. Σερβίρουμε την αλμύρα με το αγγουράκι σε πιατέλα μαζί με τα ψητά ροδάκινα, το κρίταμο και κομματάκια ξινομυζήθρας. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Φωτογραφίες: Studio M, Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling: Μ. Γεωργιάδης

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο