OliveMagazine

Αμυγδαλωτά από την Ύδρα

Αμυγδαλωτά από την Ύδρα

Μερίδες:για 120-130 αμυγδαλωτά
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
  • 3-4 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • ξύσμα λεμονιού
  • σπορέλαιο για το ταψί
  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Στεγνώνετε τα αμύγδαλα σε ζεστό φούρνο για 10 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα αλέθετε στο μπλέντερ.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε την αμυγδαλόψιχα με τη ζάχαρη, το μέλι, το σιμιγδάλι και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνετε λίγο-λίγο ανθόνερο και ζυμώνετε μέχρι το μίγμα να πλάθεται.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Παίρνετε μικρή ποσότητα από το μίγμα, όσο ένα καρύδι περίπου, και το πλάθετε σε σχήμα αχλαδιού.

Λαδώνετε ένα ταψί, το πασπαλίζετε με λίγο σιμιγδάλι και αραδιάζετε μέσα τα «αχλαδάκια». Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 15-20 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν.

Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα βουτάτε λίγα-λίγα σε ανθόνερο, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και κατόπιν τα βυθίζετε σε μπόλικη άχνη ζάχαρη. Όταν τελειώσετε, αν χρειάζεται, τα πασπαλίζετε ξανά με ζάχαρη άχνη μέχρι να καλυφθούν καλά.

Φωτογραφία:Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Για να διατηρηθούν φρέσκα τα αμυγδαλωτά και να μη στεγνώσουν, τα τοποθετείτε σε μεταλλικό κουτί μπισκότων.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο