OliveMagazine

Αμυγδαλόπιτα με πορτοκάλι και σοκολάτα

Αμυγδαλόπιτα με πορτοκάλι και σοκολάτα

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 350γρ. ζάχαρη
  • 450γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, κοσκινισμένο
  • 50γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 125γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, ψιλοκομμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 180ml σπορέλαιο + λίγο επιπλέον για το ταψί
  • 1 φλιτζάνι νερό (θερμοκρασία βρύσης)
  • 100γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC και λαδώνετε ένα μέτριο ταψάκι διαστάσεων 25x35εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ.

Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού με το σπορέλαιο και το νερό. Ρίχνετε το μίγμα των υγρών στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη.

Τέλος προσθέτετε τα αμύγδαλα και την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε με σπάτουλα.

Αδειάζετε το τελικό μίγμα στο λαδωμένο ταψάκι και ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μπήγετε το μαχαίρι σας στο κέντρο και να το βγάζετε καθαρό. Αν έχει πάνω του κολλημένη ζύμη όταν βγει, θέλει λίγο ακόμη ψήσιμο. Ξεφουρνίζετε την αμυγδαλόπιτα και την αφήνετε να κρυώσει πριν την κόψετε σε κομμάτια για να σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο