OliveMagazine

Ανάμικτη σαλάτα με κεράσια, μαραθόριζα, αμύγδαλα και κατσικίσιο τυρί

Ανάμικτη σαλάτα με κεράσια, μαραθόριζα, αμύγδαλα και κατσικίσιο τυρί

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 μαρούλια λόλα (2 πράσινες και 1 κόκκινη)
  • 1 σαλάτα (το τρυφερό, πράσινο μαρούλι της εποχής)
  • 1 μαραθόριζα μικρή, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 200γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
  • 120γρ. τυρί κατσικίσιο
  • 1/3 φλιτζανιού αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
  • Για το dressing

  • 1½ κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας νερό
  • ½ κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και στεγνώνετε καλά τα μαρούλια και την σαλάτα. Τα κόβετε με το χέρι μέσα σε μεγάλο μπολ σε μέτρια κομμάτια. Προσθέτετε τη μαραθόριζα, τα κρεμμυδάκια και τα κεράσια. Τα ανακατεύετε λίγο.

Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για το dressing, χτυπάτε καλά μέχρι να πήξει και περιχύνετε τη σαλάτα. Σκορπάτε από πάνω τα αμύγδαλα και το τυρί.

Εναλλακτικά μπορείτε να ανακατέψετε την σαλάτα με το dressing, να τη σερβίρετε σε ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας με τα αμύγδαλα και το τυρί.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Tips

Αντί για κεράσια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο φρούτο εποχής της επιλογής σας, όπως βερίκοκα και ροδάκινα αλλά και εξωτικά φρούτα όπως ανανά και μάνγκο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο