OliveMagazine

Ανατολίτικη σαλάτα με αγγούρι, μαρούλι, ρόκα, ντοματίνια και πιπεριές τουρσί

Ανατολίτικη σαλάτα με αγγούρι, μαρούλι, ρόκα, ντοματίνια και πιπεριές τουρσί

Μερίδες:για μια μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 μικρά αγγουράκια πλυμένα, κομμένα κατά μήκος
  • 6 καρδιές μαρουλιού, με το κοτσανάκι τους
  • 2 ματσάκια άγρια ρόκα πλυμένη
  • 25 ντοματίνια
  • 12 πιπερίτσες τουρσί
  • 30 ελίτσες Καλαμών
  • Για το dressing

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βουτάτε τα ντοματίνια για 2-3 λεπτά και αμέσως μετά τους αφαιρείτε τη φλούδα. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

Σε μια μεγάλη οβάλ πιατέλα βάζετε τα κομμένα αγγουράκια, δίπλα τις καρδιές του μαρουλιού, την άγρια ρόκα κομμένη σε χοντρά κομμάτια και ανάμεσα από τα πράσινα λαχανικά σκορπίζετε τα ντοματίνια. Σκορπίζετε και τις πιπερίτσες τουρσί και τις ελιές.

Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύετε το ξίδι με το μέλι και μόλις ομοιογενοποιηθεί το μίγμα περιχύνετε τη σαλάτα, αμέσως μετά την περιχύνετε με το ελαιόλαδο και αλατίζετε ελαφρά. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr