OliveMagazine

Αναψυκτικό με κεράσια και υποβρύχιο μαστίχα

Αναψυκτικό με κεράσια και υποβρύχιο μαστίχα

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:3'
Έτοιμο σε:23'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το σιρόπι

  • 2 ποτήρια νερό
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1-2 κομματάκια μαστίχας κοπανισμένα με λίγη ζάχαρη
  • 1 ματσάκι λουίζα
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κομματάκι τζίντζερ, σε φετούλες
  • Για το σερβίρισμα

  • 2 φλιτζάνια κεράσια
  • γλυκό υποβρύχιο μαστίχα
  • ανθρακούχο νερό
  • φυλλαράκια λουίζας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι για 3 λεπτά. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.

Στο μεταξύ αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο. Αν δεν έχετε, με κοφτερό μαχαιράκι παίρνετε τη σάρκα των κερασιών και πετάτε τα κουκούτσια. Σουρώνετε το σιρόπι και περιχύνετε με αυτό τα κεράσια. Βάζετε την κερασοσαλάτα στο ψυγείο να παγώσει.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, παίρνετε μικρά ποτήρια του κρασιού χωρίς πόδι και με ένα κουτάλι μοιράζετε μερικά κεράσια στα ποτήρια. Προσθέτετε σιρόπι μέχρι τη μέση περίπου. Τέλος, παίρνετε υποβρύχιο μαστίχα με κουταλάκια του γλυκού και τα βυθίζετε στο παγωμένο σιρόπι.

Συμπληρώνετε με ανθρακούχο νερό ή σόδα, διακοσμείτε με φυλλαράκια φρέσκιας λουίζας και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr