OliveMagazine

Ανοικτή quesadilla με φρέσκα σύκα, ψητές πιπεριές, κρεμμύδια και γραβιέρα

Ανοικτή quesadilla με φρέσκα σύκα, ψητές πιπεριές, κρεμμύδια και γραβιέρα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Μαρμελάδα σύκου

  • 700 γρ. σύκα με τη φλούδα τους
  • 80 ml νερό
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι χωρίς σπόρους
  • Για τη γέμιση

  • 12 μεσαία σύκα κομμένα σε τέταρτα
  • 200 γρ. πιπεριά φλωρίνης σε λωρίδες
  • 100 γρ. κόκκινο κρεμμύδι σε χονδρές λωρίδες
  • 100 γρ. πιπεριά χαλαπενιο ή κόκκινη τσίλι σε λωρίδες
  • 250 γρ. τριμμένη γραβιέρα Κρήτης
  • Φρέσκια μαντζουράνα ή θυμάρι
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σωτάρουμε τα υλικά της γέμισης σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για περίπου 10 λεπτά και κρατάμε στην άκρη. Αλατίζουμε. Για την προετοιμασία της μαρμελάδας, βάζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά της συνταγής και αφού πάρουν βράση συνεχίζουμε για 20 με 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφού κρυώσει τοποθετούμε σε μπλέντερ και πολτοποιούμε.

Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι βάζουμε την τορτίγια , το τριμμένο τυρί και απλώνουμε τις σωταρισμένες πιπεριές, κρεμμύδια. Βάζουμε τα φρέσκα σύκα και σε διάσπαρτα σημεία μαρμελάδα σύκου. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και αποσύρουμε.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Tips

Μπορούμε να διατηρήσουμε την μαρμελάδα σε βάζο στο ψυγείο μας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο