OliveMagazine

Ανοιξιάτικα αχνιστά λαχανικά με σάλτσα μουστάρδα – ταχίνι

Ανοιξιάτικα αχνιστά λαχανικά με σάλτσα μουστάρδα – ταχίνι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. ανοιξιάτικα καροτάκια
  • 500γρ. σπαράγγια
  • 4 αγκινάρες φρέσκες, καθαρισμένες
  • 3 μικρά κολοκυθάκια
  • Για τη σάλτσα

  • 2 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα dijon
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κρατάτε στην άκρη. Βάζετε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά και το αφήνετε να πάρει βράση. Τοποθετείτε ένα ανοξείδωτο καλαθάκι-σουρωτήρι ατμού στα χείλη της κατσαρόλας και βάζετε μέσα τα καρότα. Κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να μαγειρευτούν στον ατμό για 5 λεπτά.

Προσθέτετε τις αγκινάρες, κλείνετε ξανά με το καπάκι και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε τα σπαράγγια και τα κολοκυθάκια και μαγειρεύετε με κλειστό το καπάκι για άλλα 5 λεπτά. Βγάζετε τα λαχανικά σε μια πιατέλα προσεκτικά.

Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ταχίνι με μισό φλιτζάνι νερό. Προσθέτετε τη μουστάρδα, τα κρεμμυδάκια, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Ραντίζετε τα λαχανικά με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr