OliveMagazine

Ανοιξιάτικα καρότα γλασέ με κόλιανδρο και σουσάμι

Ανοιξιάτικα καρότα γλασέ με κόλιανδρο και σουσάμι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό καρότα
  • 40γρ. βούτυρο
  • 200ml χυμό πορτοκάλι φρέσκο
  • 50γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ή κόλιανδρο φρέσκο (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε διαγώνιες φέτες ή σε μπαστουνάκια πάχους 1 εκ. ανάλογα με το μέγεθός τους. Αν βρείτε καροτάκια baby μπορείτε να τα αφήσετε και ολόκληρα. Το σημαντικό είναι να τα κόψετε σε ίδιο πάχος όσο γίνεται.

Βάζετε ένα γουόκ σε μέτρα φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα καρότα, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, για 6-8 λεπτά.

Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη, ανακατεύετε και αφήνετε τα καρότα να μαγειρευτούν για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να γυαλίσουν τα καρότα και να καραμελώσουν.

Πασπαλίζετε με το σουσάμι, ανακατεύετε απαλά και προσθέτετε τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο. Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστά.

Φωτογραφία: Studiom.gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr