OliveMagazine

Ανοιξιάτικες πατάτες με δενδρολίβανο

Ανοιξιάτικες πατάτες με δενδρολίβανο

Μερίδες:για ένα μέτριο ταψί του φούρνου
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1-2 κιλά πατάτες ανοιξιάτικες
  • 3-4 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου
  • 1½ φλιτζάνι εκλεκτό ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • χοντρό αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις τρίβετε με το σύρμα της κουζίνας. Τις κόβετε σε ροδέλες χωρίς να τις ξεφλουδίσετε.

Τοποθετείτε τις πατάτες μέσα σε ταψί (η μία να ακουμπάει πάνω στην άλλη σαν κεραμίδι), τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου.

Σκεπάζετε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και φουρνίζετε για 35 λεπτά. Αμέσως μετά βγάζετε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190οC και φουρνίζετε για ακόμα 25 λεπτά. Οι πατατούλες σερβίρονται ζεστές μέσα στο ταψί τους.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr