Διαδικασία
Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι για 5-7 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τις πιπεριές και τις σοτάρετε κι αυτές για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνετε το ρύζι και το ανακατεύετε μέχρι να καλυφθεί με τα υπόλοιπα υλικά και να αρχίσει να κολλάει στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τότε το ζωμό και, όταν αρχίζει το πιλάφι να βράζει, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και το καρότο.
Σιγοβράζετε για 5 λεπτά και προσθέτετε τα υπόλοιπα μυρωδικά, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Μισοσκεπάζετε το ρύζι αφήνοντας λίγο ανοιχτό το καπάκι από τη μια και το σιγοβράζετε για 10 λεπτά ή μέχρι να πιει όλο το ζουμί του. Αν δεν είναι έτοιμο το ρύζι ή αν το προτιμάτε πιο μαλακό, προσθέτετε λίγο επιπλέον ζωμό ή νερό και το βράζετε για άλλα 5 λεπτά.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας και μετά με το καπάκι. Αφήνετε το ρύζι να σταθεί για 10 λεπτά. Σερβίρετε σε μπολ ή μπορείτε να το στρώσετε σε φόρμα και να το ξεφορμάρετε σε στρογγυλή πιατέλα.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή