OliveMagazine

Ανοιχτή πίτα (galette) με λούντζα, γραβιέρα και αβγά

Ανοιχτή πίτα (galette) με λούντζα, γραβιέρα και αβγά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμη κουρού
  • 200γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 100ml γάλα
  • 15 φύλλα σπανάκι καθαρισμένα χωρίς κοτσάνι
  • 4 αβγά
  • 20 φέτες λούντζα
  • 150γρ. γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
  • λίγο αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνου στους 180οC και τοποθετείτε το φύλλο κουρού σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Αναμιγνύετε το ανθότυρο με το γάλα, αλάτι και πιπέρι, ώστε να γίνει σαν κρέμα και το αλείφετε στο φύλλο αφήνοντας ένα κενό γύρω-γύρω 1,5-2εκ. Σκορπάτε στην κρέμα ομοιόμορφα το σπανάκι, σπάτε από πάνω τα αβγά, στρώνετε ομοιόμορφα τη λούντζα και τέλος πασπαλίζετε με τη γραβιέρα.

Κλείνετε προς τα μέσα το περιθώριο που αφήσατε φτιάχνοντας ένα πλαίσιο, αλείφετε το πλαίσιο με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το φύλλο, να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Στρώνετε το φύλλο απευθείας στο ταψί γιατί, αν το γεμίσετε πρώτα, είναι δύσκολο στη μεταφορά.


Μπορείτε να βάλετε και κάποιο άλλο, πιο γλυκό τυρί της αρεσκείας σας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr