OliveMagazine

Ανοιχτή πατατόπιτα με μπεσαμέλ και τυριά

Ανοιχτή πατατόπιτα με μπεσαμέλ και τυριά

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμη σφολιάτας
  • 1 φάκελο Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500ml γάλα
  • 2 πατάτες βρασμένες σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοταρισμένο με λίγο λάδι
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι
  • 1 φλιτζάνι φέτα λιωμένη
  • 50γρ. μπλέ τυρί λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 2 αβγά
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ανακατεύετε μέσα τα αβγά, τη φέτα και το μπλε τυρί λιωμένα καθώς και το κεφαλοτύρι αφού κρατήσετε στην άκρη μια μικρή ποσότητα. Δοκιμάζετε το μίγμα και αλατοπιπερώνετε ανάλογα τη γεύση σας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC στον αέρα. Στρώνετε την ταρτιέρα σας με το φύλλο της σφολιάτας φροντίζοντας να καλύψετε τον πάτο και τα πλαϊνά χωρίς να αφήσετε κενά. Τρυπάτε με πιρούνι εδώ κι εκεί τη ζύμη και κάνετε μια πρώτη λεπτή στρώση με μείγμα τυριών και Μπεσαμέλ. Από πάνω απλώνετε τις βρασμένες πατάτες, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε το σοταρισμένο κρεμμύδι παντού.

Στρώνετε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα της Μπεσαμέλ και πασπαλίζετε την επιφάνεια με το κεφαλοτύρι που κρατήσατε. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η τάρτα σας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr