OliveMagazine

Ανοιχτό σάντουιτς με κοτόπουλο

Ανοιχτό σάντουιτς με κοτόπουλο

Μερίδες:3
Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:0'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 γαλλική μπαγκέτα χωριάτικη, κομμένη σε 3 κομμάτια
  • 3 στήθη κοτόπουλου κομμένα οριζοντίως στα δύο (θα πάρετε 6 κομμάτια)
  • 3 κουτ. σούπας sweet chili sauce
  • χυμό από 1 λάιμ ή 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 18 λεπτές φέτες αγγούρι
  • 18 φυλλαράκια ρόκας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μαρινάρετε το κοτόπουλο μαζί με τη sweet chili sauce, το λάιμ και το σκόρδο για 2 ώρες.

Ψήνετε το κοτόπουλο στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά χωρίς λάδι. Αλατοπιπερώνετε.

Κόβετε τα κομμάτια της μπαγκέτας οριζόντια στη μέση και τα φρυγανίζετε.

Πάνω στις ψημένες φέτες ψωμιού τοποθετείτε πρώτα φέτες αβοκάντο και μετά αλατοπιπερώνετε. Από πάνω ακουμπάτε φετούλες αγγούρι, μετά το κοτόπουλο και γαρνίρετε μερικά φυλλαράκια ρόκας. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο