OliveMagazine

Αραβικές πίτες με κιμά, μελιτζάνα, καρύδι και σοταρισμένα σταφύλια

Αραβικές πίτες με κιμά, μελιτζάνα, καρύδι και σοταρισμένα σταφύλια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 μεγάλες αραβικές πίτες
  • 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 νεροπότηρο κρασί λευκό
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε σπιρτόξυλα
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα, ξεφλουδισμένη, σε κύβους
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρι ροζ
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • 100γρ. γραβιέρα, σε κυβάκια
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη κορινθιακή
  • 30 ρόγες σταφύλι
  • λίγο αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μαζί με τον κιμά και τους κύβους της μελιτζάνας, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε τα πιπέρια, το κύμινο, το μπαχάρι και λίγο αλάτι.

Σβήνετε με το λευκό κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Ρίχνετε μέσα στο μίγμα του κιμά το κρεμμύδι, τη γραβιέρα, τη σταφίδα και το σταφύλι. Ανακατεύετε καλά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο και τοποθετείτε μία μία τις αραβικές πίτες και τις σοτάρετε μέχρι να γίνουν λίγο τραγανές. Τις τοποθετείτε σε πιάτα και τις απλώνετε πάνω το μίγμα που ετοιμάσατε.

Τις κόβετε στη μέση και τις σερβίρετε στο τραπέζι από μισή στον καθένα σαν ορεκτικό ή κυρίως πιάτο.

Tips

Αντί για αραβικές πίτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πίτες για σουβλάκι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr