OliveMagazine

Αρακάς με πιπεριές Φλωρίνης

Αρακάς με πιπεριές Φλωρίνης

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 400γρ. αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο
  • 300ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ καθαρίζετε και ψιλοκόβετε όλο το κρεμμύδι και τις πιπεριές και κόβετε σε κυβάκια την πατάτα και το καρότο.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, σοτάρετε τα λαχανικά και τον αρακά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον άνηθο ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνετε.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και βράζετε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

Φωτογραφία-Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πελτέ ή ψιλοκομμένη ντομάτα αν θέλετε.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr