Arakas
clock icon
55'

Αρακάς με πιπεριές Φλωρίνης

Υλικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 400γρ. αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο
  • 300ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο πελτέ ή ψιλοκομμένη ντομάτα αν θέλουμε.

Ο γλυκός αρακάς μπορεί να μοιάζει βαρετός, όταν όμως συνδυάζεται με διάφορα λαχανικά, όπως με την πιπεριά Φλωρίνης, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιπλέον νοστιμιά!

Σε ένα μεγάλο μπολ καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλο το κρεμμύδι και τις πιπεριές και κόβουμε σε κυβάκια την πατάτα και το καρότο.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, σοτάρουμε τα λαχανικά και τον αρακά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον άνηθο ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

Φωτογραφία-Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλο το κρεμμύδι και τις πιπεριές και κόβουμε σε κυβάκια την πατάτα και το καρότο.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, σοτάρουμε τα λαχανικά και τον αρακά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον άνηθο ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 4

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

Φωτογραφία-Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook