Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι. Σοτάρετε τις μερίδες του αρνιού μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε και αφήνετε να ψηθεί καλά το κρεμμύδι.
Προσθέτετε τη σελινόριζα, τα καρότα και τα πράσα. Ανακατεύετε και συμπληρώνετε δύο νεροπότηρα νερό. Αλατοπιπερώνετε.
Αφήνετε να πάρει το φαγητό μια βράση, αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο νεράκι ακόμα να σκεπαστούν τα υλικά και αφήνετε να βράσει καλά το φαγητό τουλάχιστον για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και χωριστά τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Τα ενώνετε και ρίχνετε το λεμόνι λίγο λίγο. Ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και σιγά σιγά ζουμί από την κατσαρόλα που μαγειρεύτηκε το αρνί για να μην κόψει το αβγό.
Αφού ρίξετε στο αβγολέμονο τρεις κουτάλες της σούπας ζωμό το αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας δυνατά. Αφήνετε να πάρει μια βράση το φαγητό και είναι έτοιμο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb
Tips
Αντί για αρνάκι μπορεί να χρησιμοποιήσετε χοιρινό.