OliveMagazine

Αρνάκι καρέ γεμιστό με μους αγκινάρας

Αρνάκι καρέ γεμιστό με μους αγκινάρας

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 καρέ από αρνάκι γάλακτος γαλλικής κοπής
  • 2 αγκινάρες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πατάτα μέτρια
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 15γρ. αρακά
  • 20γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 50γρ. βούτυρο μαλακό
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το αβγολέμονο

  • 20ml χυμό λεμόνι
  • 1 κρόκο αβγού
  • 10γρ. κορν φλάουρ
  • 150ml ζωμό κοτόπουλου
  • 15γρ. φρέσκο μάραθο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη μους αγκινάρας: Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τις αγκινάρες που έχετε καθαρίσει, τη μισή πατάτα και το κρεμμύδι. Προσθέτετε λίγο ζωμό λαχανικών και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα δουλεύετε όλα μαζί στο μπλέντερ με το βούτυρο. Δοκιμάζετε από αλάτι και πιπέρι.

Για το αβγολέμονο: Σε μια μπασίνα ανακατεύετε καλά τον κρόκο αβγού με το κορν φλάουρ. Ρίχνετε το χυμό λεμόνι και προσθέτετε σιγά-σιγά το ζωμό ζεστό. Δοκιμάζετε από αλάτι και πιπέρι. Τέλος ρίχνετε το φρέσκο μάραθο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C στον αέρα. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε το αρνάκι και σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο που έχει κάψει, το σοτάρετε και από τις δυο πλευρές. Τρυπάτε κατά μήκος το καρέ στο κέντρο και το γεμίζετε με τη μους αγκινάρας. Ολοκληρώνετε το ψήσιμο στο φούρνο για 15 λεπτά.

Σε νερό που κοχλάζει, ρίχνετε λίγο αλάτι και βράζετε τα υπόλοιπα λαχανικά. Σερβίρετε περιχύνοντας το φαγητό με το αβγολέμονο και συνοδεύοντάς το με τα βραστά λαχανικά.

Tips

Συνταγή: Απόστολος Στεργιόπουλος


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr