OliveMagazine

Αρνάκι κοκκινιστό με ρύζι

Αρνάκι κοκκινιστό με ρύζι

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½-2 κιλά ψητό αρνάκι (που περίσσεψε από το πασχαλινό τραπέζι)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 400γρ. Ελαφρά Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 κουτ. σούπας Τοματοπολτός ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, διαλυμένος σε 1 φλιτζάνι νερό
  • 1½ φλιτζάνι Ρύζι Bonnet ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1/3 φλιτζανιού Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 ολόκληρους κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε σε μερίδες το ψητό αρνάκι, αν δεν είναι ήδη κομμένο, και το αφήνετε στην άκρη.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ με το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Σβήνετε με το κρασί και αμέσως προσθέτετε τονΕλαφρά Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, το διαλυμένο Τοματοπολτό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, την κανέλα και το μπαχάρι. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά και μετά προσθέτετε τα κομμάτια του αρνιού. Σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτετε νερό για να υπάρχει αρκετός ζωμός στην κατσαρόλα. Όταν πάρει βράση, προσθέτετε το Ρύζι Bonnet ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.

Αφαιρείτε και πετάτε κανέλα και μπαχάρια και σερβίρετε το αρνάκι και το ρύζι μαζί στα πιάτα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr