Διαδικασία
Σοτάρετε σε μεγάλη κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
Πασπαλίζετε το κρέας με αλάτι και πιπέρι και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας και προσθέτετε τον ντοματοπελτέ, την κανέλα, το κύμινο, λίγο αλάτι (αν χρειαστεί) και τον κρόκο.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Προσθέτετε το χυμό ροδιού, τα κάστανα και τις σταφίδες. Σκεπάζετε το φαγητό και σιγοβράζετε για 10 λεπτά επιπλέον μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Συνοδεύετε το φαγητό με πιλάφι.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή
Tips
Πώς να ετοιμάσετε τα ψημένα κάστανα: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χαράζετε τα κάστανα πάνω και κάτω σταυρωτά και τα ψήνετε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ανοίξει η φλούδα τους. Τα μεταφέρετε σε μπολ και τα σκεπάζετε με μεμβράνη για 10 λεπτά για να μαλακώσουν και τα ξεφλουδίζετε. Να υπολογίσετε ότι τα καθαρισμένα κάστανα είναι το μισό βάρος από το αρχικό.