OliveMagazine

Αρνάκι με γιαούρτι και σκόρδο

Αρνάκι με γιαούρτι και σκόρδο

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:1:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μπούτι από αρνάκι, κομμένο μερίδες
  • ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό ή πρόβειο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος (ή ελαιόλαδο)
  • 5 αβγά
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά πάνω σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και τα αρωματικά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμα.

Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγοβράζετε για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας.

Ανακατεύετε το λιωμένο σκόρδο με το γιαούρτι. Χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε στο γιαούρτι.

Ανακατεύετε και ρίχνετε το μίγμα πάνω από το αρνάκι. Ανακινείτε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμα 10 λεπτά. Σερβίρετε με βραστές πατάτες περιχυμένες με τη σάλτσα του φαγητού και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο άνηθο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr