OliveMagazine

Αρνάκι με μπίρα

Αρνάκι με μπίρα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό αρνάκι χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτάκι μπίρα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • ½ κουτ. γλυκού ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κυβάκια του αρνιού μαζί με το κρεμμύδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, ώσπου να πάρει χρυσό χρώμα.

Προσθέτετε την μπίρα, αλάτι, πιπέρι, ξίδι και δεντρολίβανο και το αφήνετε να σιγομαγειρευτεί για 30-40 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Σερβίρετε το κρέας πάνω σε πιλάφι ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr