Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τις μερίδες από το αρνάκι λίγες λίγες μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε πιατέλα.
Ρίχνετε μέσα τα τριμμένα κρεμμύδια και τα βερίκοκα. Σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν τα κρεμμύδια. Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα τις μερίδες του αρνιού και προσθέτετε τα κρασιά. Αφήνετε να πάρει βράση, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 1 - 1½ ώρα, μέχρι το αρνάκι να γίνει τρυφερό και η σάλτσα να πήξει.
Τότε ρίχνετε το χυμό λεμονιού, αφήνετε να πάρει μια βράση ακόμα και σβήνετε τη φωτιά.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τις πατάτες 20 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα του αρνιού. Όπως είναι καθαρισμένες και κομμένες σε μια λεκάνη τις αλατίζετε ελαφρά με τα χέρια. Τις αφήνετε έτσι για 5 λεπτά ακόμα. Τις τηγανίζετε λίγες λίγες σε άφθονο ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. Μην τις ανακατεύετε όσο ψήνονται. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζετε με τη ρίγανη.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό μαζί με τις τηγανητές πατάτες.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb