OliveMagazine

Αρνάκι με ξερά βερίκοκα, λαχανικά και ρόδι

Αρνάκι με ξερά βερίκοκα, λαχανικά και ρόδι

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:2:20'
Έτοιμο σε:2:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κιλά μπούτι και σπάλα από αρνάκι, σε μικρά κομμάτια
  • 400γρ. βερίκοκα ξερά, κομμένα στα 4
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα, σε μικρούς κύβους ή ροδέλες
  • 1 σέλερι σε ροδέλες
  • τα σπόρια από 2 ρόδια
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • μεγάλες αραβικές πίτες για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε μαζί με τους χυμούς του και σκουπίζετε την κατσαρόλα.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι για 8 λεπτά περίπου. Προσθέτετε ξανά το κρέας, το μέλι, το πιπέρι καγιέν και αλατοπιπερώνετε.

Τρίβετε τον κύβο με τα δάχτυλα και τον ρίχνετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε όσο βραστό νερό χρειάζεται το κρέας να μισοσκεπαστεί, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει σκεπασμένο για 2 ώρες περίπου.

Μουλιάζετε τα βερίκοκα σε βραστό νερό και αφήνετε να φουσκώσουν για 15 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στο κρέας (στην 1 ώρα και 30 λεπτά του μαγειρέματος).

Στις δύο ώρες αφαιρείτε από την κατσαρόλα το κρέας και τα βερίκοκα με τρυπητή κουτάλα και πολτοποιείτε τη σάλτσα του φαγητού μαζί με τα λαχανικά μέχρι να γίνουν ένα λείο, ομοιογενές μίγμα. Ξαναβάζετε το κρέας με τα βερίκοκα στην πηχτή σάλτσα.

Για να σερβίρετε, βάζετε σε πιατέλα μεγάλες αραβικές πίτες και τοποθετείτε από πάνω το κρέας με τα βερίκοκα και τη σάλτσα τους. Σερβίρετε πασπαλίζοντας το φαγητό με τα σποράκια των ροδιών.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Elena Jeffrey

Tips

Το φαγητό αυτό μπορείτε να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα. Φροντίστε όμως να το ζεστάνετε καλά σε πολύ χαμηλή φωτιά πριν σερβίρετε και να βάλετε τα ρόδια τελευταία στιγμή.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο