OliveMagazine

Αρνάκι με πατάτες στη γάστρα

Αρνάκι με πατάτες στη γάστρα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 σπάλες από αρνάκι γάλακτος
  • 150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
  • 2 μικρά κρεμμύδια, κομμένα σε τέταρτα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κλωναράκια ρίγανη
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζετε το κρέας και με ένα πινέλο το αλείφετε με λίγο λάδι και το αλατοπιπερώνετε καλά.

Βάζετε σε μια γάστρα τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε πάνω τους το αρνί.

Σε ένα μπολάκι χτυπάτε με αυγοδάρτη τη μουστάρδα με τον χυμό των λεμονιών και με το μίγμα περιχύνετε το κρέας. Προσθέτετε το νερό στη γάστρα και κλείνετε με το καπάκι.

Ψήνετε το αρνί στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά. Βγάζετε το καπάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Studiom.gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr