Διαδικασία
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρέας µέχρι να αλλάξει χρώµα. Προσθέτετε και τα κρεµµύδια και τα σοτάρετε και αυτά µέχρι να µαραθούν.
Ρίχνετε τα τοµατάκια, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το µπαχάρι, αλατοπιπερώνετε, χαµηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Σιγοβράζετε το φαγητό µέχρι να µαλακώσει το κρέας και να µελώσει η σάλτσα. Στο µεταξύ ψήνετε τις µελιτζάνες σε µαντέµι, στα κάρβουνα ή στο γκριλ µέχρι να µαυρίσει η φλούδα τους.
Τις καθαρίζετε και τις αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά τα υγρά τους. Ζεσταίνετε το βούτυρο µέχρι να λιώσει και ανακατεύετε µέσα το αλεύρι µε τον αβγοδάρτη. Όταν γίνουν ένα κρεµώδες µίγµα προσθέτετε το γάλα λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς µε τον αβγοδάρτη µέχρι να γίνει µια πηχτή µπεσαµέλ. Ανακατεύετε µέσα και τη λιωµένη µελιτζάνα, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα τριµµένα τυριά. ∆ιατηρείτε τον πουρέ ζεστό µέχρι να τον σερβίρετε µε το κοκκινιστό αρνάκι και τη σαλτσούλα του.
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Καφίρης - Food Styling: Αντωνία Κατή