Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύετε αλάτι και πιπέρι. Με ένα μυτερό μαχαιράκι ανοίγετε 4 τρύπες στο μπούτι, ρίχνετε μέσα αλατοπίπερο και από μία σκελίδα σκόρδο.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το μέλι με τη μουστάρδα και λίγο αλατοπίπερο και με ένα πινελάκι αλείφετε το μπούτι.
Στον πάτο του ταψιού σας απλώνετε το δεντρολίβανο, ακουμπάτε το μπούτι, και γύρω του βάζετε τα δύο κομμάτια από το κεφάλι του σκόρδου να ακουμπάνε επάνω στο κρέας. Κόβετε τα νεράντζια στη μέση και τα βάζετε στο ταψί γύρω γύρω από το μπούτι. Περιχύνετε το μπούτι με το χυμό του νεραντζιού, προσθέτετε ένα νεροπότηρο νερό και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε το αρνάκι στο φούρνο για 1 ώρα. Το ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30-40 λεπτά ακόμα. Γαρνίρετε με πατάτες τηγανητές.
Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Kατή
Tips
Αντί να το σκεπάσετε απλά με αλουμινόχαρτο, μπορείτε να τυλίξετε το αρνί καλά σε λαδόκολλα, χρησιμοποιώντας ακριβώς τα ίδια υλικά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο μυρωδικό σας αρέσει π.χ. φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι. Τρώγεται άψογα ζεστό ή κρύο και είναι τέλειο με σαλάτα μαρούλι και πατάτες φούρνου εκτός από τηγανητές.