Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Πάνω στον πάγκο της κουζίνας ανοίγετε το κάθε μπούτι, απλώνετε σε όλη την επιφάνεια βούτυρο σε κυβάκια (κρατάτε λίγο για να το αλείψετε και εξωτερικά), το κεφαλοτύρι, τα σκόρδα, μπόλικο αλάτι και πιπέρι.
Τυλίγετε με το χέρι σας σε ρολό.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και βάζετε μέσα τα μπουτάκια. Αλατοπιπερώνετε την επιφάνεια τους και την αλείφετε με βούτυρο. Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Για τις πατάτες: Τις ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε καλά, πασπαλίζετε με ρίγανη και ανακατεύετε.
Ψήνετε το ρολό στο φούρνο για 2-3 ώρες, ανάλογα με το βάρος του, (υπολογίστε 1½ ώρα ανά κιλό). Μετά τη δεύτερη ώρα ξεσκεπάζετε το ταψί, βάζετε τις πατάτες γύρω από το αρνάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να ροδίσει το αρνάκι, φροντίζοντας όσο ψήνονται να τα αλείψετε 2-3 φορές με τα ζουμάκια του ταψιού.