OliveMagazine

Αρνάκι ρολό γεμιστό με κεφαλοτύρι

Αρνάκι ρολό γεμιστό με κεφαλοτύρι

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:3:0'
Έτοιμο σε:3:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μεγάλο ή 2 μικρά αρνίσια μπουτάκια (2-2.50 κιλά), που θα ζητήσετε από το χασάπη να αφαιρέσει το κόκκαλο και να τα ισιώσει σαν φιλέτα
  • 200γρ. Βούτυρο Lurpak, σε κυβάκια
  • 200γρ. Arla Κεφαλοτύρι, σε κυβάκια
  • 6 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, σπασμένες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1½ κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Πάνω στον πάγκο της κουζίνας ανοίγετε το κάθε μπούτι, απλώνετε σε όλη την επιφάνεια βούτυρο σε κυβάκια (κρατάτε λίγο για να το αλείψετε και εξωτερικά), το κεφαλοτύρι, τα σκόρδα, μπόλικο αλάτι και πιπέρι.

Τυλίγετε με το χέρι σας σε ρολό.

Βουτυρώνετε ένα ταψί και βάζετε μέσα τα μπουτάκια. Αλατοπιπερώνετε την επιφάνεια τους και την αλείφετε με βούτυρο. Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Για τις πατάτες: Τις ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε καλά, πασπαλίζετε με ρίγανη και ανακατεύετε.

Ψήνετε το ρολό στο φούρνο για 2-3 ώρες, ανάλογα με το βάρος του, (υπολογίστε 1½ ώρα ανά κιλό). Μετά τη δεύτερη ώρα ξεσκεπάζετε το ταψί, βάζετε τις πατάτες γύρω από το αρνάκι και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να ροδίσει το αρνάκι, φροντίζοντας όσο ψήνονται να τα αλείψετε 2-3 φορές με τα ζουμάκια του ταψιού.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr