OliveMagazine

Αρνάκι στη γάστρα με μανιτάρια, ντοματίνια και δεντρολίβανο

Αρνάκι στη γάστρα με μανιτάρια, ντοματίνια και δεντρολίβανο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:45'
Έτοιμο σε:2:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μπούτι αρνίσιο ξεκοκαλισμένο (γύρω στο 1 ½ κιλό καθαρό), σε μπουκίτσες
  • 500γρ. μανιτάρια
  • 20 ντοματίνια
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ φυλλαράκια δεντρολίβανου
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπουκίτσες του αρνιού μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο.

Προσθέτετε τα ντοματίνια, την πάπρικα και μαγειρεύετε ανακατεύοντας απαλά για 1-2 λεπτά. Τέλος, αλατοπιπερώνετε και αδειάζετε τα υλικά σε ένα ταψί με σκέπασμα.

Πασπαλίζετε το φαγητό με τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και περιχύνετε με το κρασί. Σκεπάζετε το σκεύος και μαγειρεύετε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Ανοίγετε το ταψί, πασπαλίζετε με επιπλέον γλυκιά πάπρικα, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και μαγειρεύετε για 15-20 λεπτά ακόμα. Το φαγάκι σας είναι έτοιμο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr