OliveMagazine

Αρνάκι στη γάστρα

Αρνάκι στη γάστρα

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:45'
Έτοιμο σε:1:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κιλά αρνάκι, σε μερίδες
  • 3 πιπεριές κέρατα, σε χοντρές ροδέλες
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 4 ντομάτες ώριμες, χοντροκομμένες
  • 2 πατάτες σε μεγάλους κύβους
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε το κρέας και το βάζετε μαζί με το ολόκληρο κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με νερό. Το βράζετε για 45 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Το στραγγίζετε και το βάζετε στη γάστρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Σκεπάζετε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνετε το φαγητό για 2-3 ώρες- ανάλογα με τα κομμάτια του κρέατος- φροντίζοντας πού και πού να περιχύνετε το κρέας και τα λαχανικά με τη σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Μπορείτε να το κάνετε και με κατσικάκι, προσωπικά, όμως, σ’ αυτή τη συνταγή προτιμώ το ζυγούρι: Είναι νοστιμότατο και δεν μυρίζει καθόλου, όπως πολλοί φοβούνται.


Αν δεν έχετε γάστρα, το ψήνετε σε ταψί, σκεπασμένο με λαδόκολλα κι από πάνω με αλουμινόχαρτο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr