OliveMagazine

Αρνάκι στο φούρνο με κρούστα από γιαούρτι

Αρνάκι στο φούρνο με κρούστα από γιαούρτι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:2:20'
Έτοιμο σε:2:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κιλά αρνί μπούτι, σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, χοντροτριμμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 καρότα, σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 φλιτζάνι άνηθο χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 1/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο γάλακτος
  • 800γρ. γιαούρτι στραγγιστό (ολόπαχο)
  • 8 αβγά
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το βάζετε σε βαθύ σκεύος. Σκορπίζετε από πάνω τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο, το νερό και το ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα.

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και προσθέτετε τον άνηθο, ανακατεύοντάς τον να αναμιχθεί με το ζωμό του ταψιού. Το ξαναβάζετε στο φούρνο και αφήνετε να ψηθεί για 1 ώρα ακόμα ή μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα το κρέας.

Χτυπάτε τότε τα αβγά με το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και περιχύνετε το κρέας με το μίγμα. Το βάζετε πάλι να ψηθεί για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα γιαουρτιού.

Παίρνετε μια μερίδα αρνιού μαζί με τη σάλτσα του και τα καρότα και σερβίρετε στα πιάτα. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ψητές πατάτες.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr