OliveMagazine

Αρνάκι στο φούρνο με μπίρα και δεντρολίβανο

Αρνάκι στο φούρνο με μπίρα και δεντρολίβανο

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:2:10'
Έτοιμο σε:2:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 αρνίσιο μπούτι (2 κιλά)
  • 1 κιλό πατάτες χοντροκομμένες κυδωνάτες
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 200γρ. βούτυρο αγελάδος σε κυβάκια
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο
  • ½ ποτήρι μπίρα Pils Hellas
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε στο ταψί το δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνετε καλά το αρνάκι, το αλείφετε με τη μουστάρδα και από τις δύο πλευρές και το βάζετε στο ταψί, πάνω από το δεντρολίβανο.

Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τις πατάτες με τα χέρια με λίγη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Τις προσθέτετε στο ταψί μαζί με τις σκελίδες σκόρδου. Αλατοπιπερώνετε ξανά ελαφρά και σκορπάτε παντού το βούτυρο. Προσθέτετε 1 ποτήρι νερό και το χυμό των λεμονιών.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1½ ώρα.

Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, ρίχνετε τη μπίρα, ανακατεύετε καλά να πάει παντού το ζουμάκι του ταψιού και ψήνετε για άλλα 40 λεπτά, ανακατεύοντας μια φορά στο ενδιάμεσο, μέχρι να ροδίσουν καλά το αρνάκι και οι πατάτες.

Tips

Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε με χοιρινό, κοτόπουλο ή κουνελάκι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr