OliveMagazine

Αρνάκι ψημένο σε ψωμί

Αρνάκι ψημένο σε ψωμί

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:3:15'
Έτοιμο σε:3:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό αρνάκι, ψαχνό
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ρίγανη αποξηραμένη
  • φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
  • 400γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 2 φρατζόλες ψωμί (2 ημερών)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε το αρνάκι από τα λίπη και το κόβετε σε κύβους στο μέγεθος καρυδιού. Το βάζετε σε μπολ και το ανακατεύετε με το λάδι, το βούτυρο, το σκόρδο, τη ρίγανη και τα φυλλαράκια του θυμαριού.

Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το τυρί κομμένο σε κύβους. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210οC.

Κόβετε κατά μήκος και αφαιρείτε το επάνω μέρος της κάθε φρατζόλας και αδειάζετε την ψίχα.

Γεμίζετε τις άδειες φρατζόλες με το μίγμα του κρέατος και τις ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια σκεπάζετε τις φρατζόλες με τα «καπάκια» τους, τις τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 160οC, για περίπου 3 ώρες.

Σερβίρετε τις φρατζόλες με το κρέας συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα, ντοματίνια και ελιές.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr