Διαδικασία
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε για 2 λεπτά το σουσάμι, τον παπαρουνόσπορο, τα αμύγδαλα, το τσίλι, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να γίνουν πολτός. Τα περνάτε από το multi ή τα πολτοποιείτε στο γουδί.
Σε μια ανοιχτή κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο με το λάδι. Σοτάρετε το κάρδαμο, την κανέλα και τα γαρίφαλα μέχρι να φουσκώσουν.
Προσθέτετε το κρέας, το κύμινο και τον κόλιανδρο μαζί με το αρχικό μίγμα μπαχαρικών. Αλατίζετε, προσθέτετε ένα ποτήρι νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και αφήνετε το αρνάκι να σιγομαγειρευτεί.
Μόλις μαλακώσει προσθέτετε το γάλα καρύδας και μαγειρεύετε για άλλα 10 λεπτά. Πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι basmati.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος-Food Styling: Tina Webb