Διαδικασία
Χτυπάτε το σκόρδο με τα μυρωδικά, τη μουστάρδα και τέσσερις πέντε κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο μπλεντεράκι.
Με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνετε τρύπες στο κρέας και μπήγετε το τυρί. Το τυρί που θα σας περισσέψει το βάζετε στα κενά του κρέατος. Το αλατοπιπερώνετε και το αλείφετε με το αρωματικό λάδι που ετοιμάσατε πριν.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200oC. Τυλίγετε τα μπουτάκια σε λαδόκολλα και δένετε το πακέτο με βαμβακερό σπάγκο. Το βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 150ºC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 ώρες και 30 λεπτά ακόμα.
Σερβίρετε το αρνάκι ζεστό μαζί με το αρωματικό ζουμί του, πατάτες ψητές στο φούρνο λεμονάτες και σκορδάτες, και τη φούξια σαλάτα που θα ετοιμάσετε.
Ανακατεύετε μαζί σε μπολ τα ραπανάκια με τα παντζάρια και το κρεμμύδι, αλατίζετε, προσθέτετε λαδόξιδο κατά βούληση και πασπαλίζετε με τους κόκκους του ροζ πιπεριού, το καβουρδισμένο σουσάμι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε τη σαλάτα σε διάφανη σαλατιέρα ή σε ατομικά ποτήρια ή μπολ.
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Αντωνία Κατή