OliveMagazine

Αρνίσια παϊδάκια ψητά στο φούρνο

Αρνίσια παϊδάκια ψητά στο φούρνο

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:45'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κιλά παϊδάκια καλά κομμένα από το χασάπη σας
  • μπόλικη ρίγανη
  • λίγο λάδι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανοίξτε το πακέτο με τα παϊδάκια όπως σας το έδωσε ο χασάπης σας και απλώστε τα σε δύο τρεις σειρές μέσα σε ένα ταψί, περιχύνοντάς τα με λίγο λάδι. Αφήστε τα να μαριναριστούν για 1 ώρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 220°C και, όταν έρθει η ώρα του ψησίματος, βάζετε το ταψί στη μέση περίπου του φούρνου. Βγάζετε τη σχάρα, απλώνετε πάνω τα παϊδάκια το ένα δίπλα στο άλλο και τη βάζετε στη σκάλα πάνω από το ταψί. Ανάβετε το γκριλ και ψήνετε τα παϊδάκια για 15 λεπτά περίπου. Ελέγχετε αν πήραν χρώμα. Αν όχι, τα αφήνετε για 5-10 λεπτά επιπλέον, έπειτα τα βγάζετε, τα αναποδογυρίζετε και τα ξαναβάζετε στο φούρνο τα ψηθούν για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε σειρές πάνω σε μια μεγάλη πιατέλα. Τους ρίχνετε ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, έπειτα τα περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού και τα σερβίρετε καυτά στο τραπέζι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr