OliveMagazine

Αρνίσια σουβλάκια με ταχίνι και πορτοκάλι

Αρνίσια σουβλάκια με ταχίνι και πορτοκάλι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. αρνί ψαχνό από μπούτι ή χεράκι, κομμένο σε κύβους
  • 100γρ. ταχίνι
  • 2 μέτρια πορτοκάλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας καυτερές πιπεριές (τσίλι), ψιλοκομμένες
  • 4 μεσαίες αραβικές πίτες
  • 100γρ. βαλεριάνα
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Στύβετε τα πορτοκάλια και ανακατεύετε έξι κουταλιές από το χυμό με το ελαιόλαδο και τα τσίλι. Μαρινάρετε το κρέας σ’ αυτό το μίγμα για 4-5 ώρες.

Ετοιμάζετε το ντιπ: χτυπάτε ελαφρά το ταχίνι με τον υπόλοιπο χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Περνάτε το κρέας σε σουβλάκια, το αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε σε γκριλ για 15-20 λεπτά, αλείφοντάς το πού και πού με τη μαρινάδα. Ψήνετε τις πίτες και τις ανοίγετε σαν «τσέπες». Τις αλείφετε με λίγο ντιπ ταχινιού και τις γεμίζετε με λίγη σαλάτα ρόκα - βαλεριάνα. Ακουμπάτε τα σουβλάκια πάνω στη σαλάτα και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr