OliveMagazine

Αρνίσια σουβλάκια στο γκριλ

Αρνίσια σουβλάκια στο γκριλ

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:50'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:40'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα σουβλάκια

  • 800γρ. μπούτι από αρνάκι γάλακτος χωρίς κόκαλο
  • 200γρ. λίπος αρνιού (προαιρετικά)
  • 3 ακτινίδια
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • ξύλινα καλαμάκια ή μικρές μεταλλικές σούβλες
  • αλάτι
  • Για τα σουβλάκια λαχανικών

  • 4 μέτριες ντομάτες σφιχτές
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • Για το συνοδευτικό

  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό χοντροκομμένο
  • ½ κουτ. σούπας σουμάκ
  • αλάτι
  • Για το σερβίρισμα

  • 1 κουτ. σούπας πάστα τσίλι έτοιμη από βαζάκι
  • 2 αραβικές πίτες ψημένες
  • χούμους έτοιμο
  • διάφορα τουρσιά από βαζάκι, όπως αγγουράκι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τα σουβλάκια: Κόβετε το κρέας σε μέτριους κύβους -όσο γίνεται να είναι του ίδιου μεγέθους. Έπειτα, κόβετε τα ακτινίδια σε μέτριους, ίσους κύβους και τέλος κόβετε και το λίπος (αν το χρησιμοποιήσετε) σε κυβάκια. Τα ρίχνετε όλα σε ένα μπολ, προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι, όλα τα μπαχαρικά (όχι το αλάτι), ανακατεύετε καλά και αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2 ώρες.

Για το ψήσιμο: Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο και το περνάτε σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια (μουλιασμένα σε νερό για 15-20 λεπτά) ή σε μικρές μεταλλικές σούβλες με την εξής σειρά: 2 κομμάτια κρέας, κατόπιν 1 κομμάτι λίπος, αλλά 2 κομμάτια κρέας, άλλο 1 λίπος, και τελειώνετε με τα άλλα 2 κομμάτια αρνί.

Υπολογίζετε 6 κομμάτια κρέας και 2 λίπος σε κάθε σουβλάκι. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τα ακτινίδια είναι μόνο για τη μαρινάδα. Ψήνετε τα σουβλάκια σε καυτό γκριλ για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Δεν τα παραψήνετε για να παραμείνουν ζουμερά. Τα αλατίζετε κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Για τα σουβλάκια λαχανικών: Κόβετε τις ντομάτες και το κρεμμύδι στη μέση χωρίς να το ξεφλουδίσετε και τα ανακατεύετε με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και αλάτι σε ένα μπολ. Ετοιμάζετε καλαμάκια που θα περιέχουν 1/2 ντομάτα, 1/2 κρεμμύδι και ξανά 1/2 ντομάτα. Υπολογίζετε 4 σουβλάκια συνολικά, 1 για κάθε άτομο.

Για το συνοδευτικό: Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας και την αφήνετε στην άκρη. Για το σερβίρισμα ακουμπήστε σε μια πιατέλα την αραβική πίτα βάλτε από πάνω τα σουβλάκια και σκεπάστε τα με μια δεύτερη πίτα. Τέλος, αλείψτε από πάνω με πάστα τσίλι και γαρνίρετε με την κρεμμυδοσαλάτα. Συνοδέψτε το με μπόλικο χούμους και τουρσιά.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο