OliveMagazine

Αρνίσιες μπουκίτσες με κάρι και πράσινες πιπεριές

Αρνίσιες μπουκίτσες με κάρι και πράσινες πιπεριές

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό αρνί μπούτι, χωρίς κόκαλο, σε μπουκίτσες
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας μίγμα γκαράμ μασάλα
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας κίτρινο κάρι μέτρια καυτερό
  • 3 πράσινες πιπεριές, σε κομματάκια
  • 1 κρασοπότηρο γάλα καρύδας
  • 1 νεροπότηρο ρύζι basmati
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το τζίντζερ, το μίγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα, το κάρι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα σοτάρετε για να βγάλουν τα αρώματά τους.

Ρίχνετε μέσα το σκόρδο και τις μπουκίτσες του αρνιού και σοτάρετε για 5 λεπτά περίπου. Ρίχνετε τις πιπεριές και ανακατεύετε. Αλατίζετε ελαφρά.

Ρίχνετε δύο νεροπότηρα νερό, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 1 ώρα περίπου. Τέλος, προσθέτετε το γάλα καρύδας συνεχίζοντας το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το αρνάκι με το αρωματικό ρύζι.

Για το ρύζι: Μουλιάζετε το ρύζι για 10 λεπτά σε κρύο νερό. Το ξεπλένετε καλά σε ένα σουρωτήρι και το βάζετε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε σιγά σιγά νερό να σκεπάσει το ρύζι κατά 1 εκ. Μαγειρεύετε με ανοιχτό το καπάκι για 7-8 λεπτά, κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε να απορροφηθεί όλο το νερό.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr