OliveMagazine

Αρνίσιο γεμιστό μπουτάκι

Αρνίσιο γεμιστό μπουτάκι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μπούτι από αρνί, 2 κιλά περίπου (χωρίς κόκκαλο)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη, ψημένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ή κίτρινη, ψημένη
  • 1 φλιτζάνι φέτα, κομμένη μπαστουνάκια
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, κομμένη μπαστουνάκια
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Αλείφετε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο πάνω κάτω. Απλώνετε ένα λαδόχαρτο και το βάζετε πάνω.

Κάνετε σχισμές σε μερικά σημεία και βάζετε μέσα το σκόρδο κομμένο σε μικρότερα μακρόστενα κομμάτια, βουτηγμένα σε αλατοπίπερο. Αλείφετε την εσωτερική πλευρά με τη μουστάρδα και σκεπάζετε με τις ψητές πιπεριές. Αλατοπιπερώνετε.

Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και απλώνετε τα τυριά κατά μήκος. Με τη βοήθεια του λαδόχαρτου τυλίγετε το κρέας σε ρολό ώστε η γέμιση να κλειστεί καλά στο εσωτερικό του και του δίνετε σχήμα κυλινδρικό. Δένετε το ρολό με σπάγκο κουζίνας. Τυλίγετε το ρολό με αλουμινόχαρτο και το βάζετε μέσα σε ταψί.

Προσθέτετε στο ταψί λίγο νερό και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Για να το σερβίρετε, το αφήνετε να μισοκρυώσει και το κόβετε σε ροδέλες με ηλεκτρικό μαχαίρι. Το ξαναζεσταίνετε με το ζουμάκι που έχει ήδη τρέξει στο «πακέτο». Συνοδεύετε με λεμονάτες πατατούλες ψημένες στο φούρνο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr