OliveMagazine

Αρνίσιο μπούτι γεμιστό με φέτα, σκόρδο και μαϊντανό

Αρνίσιο μπούτι γεμιστό με φέτα, σκόρδο και μαϊντανό

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μπούτι αρνίσιο (γύρω στο 1½ κιλό) ξεκοκαλισμένο, χωρίς να έχει κοπεί στη μέση
  • 150γρ. φέτα σε μικρά κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη τριμμένη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • λίγο λάδι για το άλειμμα του κρέατος
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε καλά το κρέας, το σκουπίζετε με μια πετσέτα και το απλώνετε πάνω στον πάγκο της κουζίνας.

Σε ένα μπολ ρίχνετε τη φέτα, τη λιώνετε με πιρούνι και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Πασπαλίζετε με μπόλικο πιπέρι και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Το απλώνετε στο ανοιγμένο μπούτι, πιέζοντας με το πιρούνι, να σκορπιστεί παντού στο εσωτερικό του. Διπλώνετε το μπούτι να κλείσει και το δένετε σφιχτά σε ρολό με σπάγκο μαγειρικής, σε 3 σημεία (αρχή, μέση και τέλος). Το ακουμπάτε σε ταψί με το κόψιμο προς τα πάνω.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Σε μπολάκι χτυπάτε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Αλείφετε με αυτό το μίγμα το μπούτι, σκεπάζετε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα. Στη συνέχεια, βγάζετε τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 180οC, για 15 λεπτά και μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό.

Το βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει λίγο, αφαιρείτε τον σπάγκο και κόβετε σε φέτες. Το περιχύνετε με τη σάλτσα από το ταψί και το σερβίρετε ζεστό στο τραπέζι, συνοδεύοντας με πατάτες φούρνου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr