OliveMagazine

Αρνίσιο μπούτι γεμιστό στο φούρνο

Αρνίσιο μπούτι γεμιστό στο φούρνο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 αρνίσιο μπούτι μεγάλο (γύρω στα 2 κιλά)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 150γρ. φέτα
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανου
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αγοράζετε το μπούτι από το χασάπη σας και του ζητάτε να το ξεκοκαλίσει, χωρίς όμως να το κόψει στη μέση. Το παίρνετε στο σπίτι και το απλώνετε σε μια λεία επιφάνεια. Ρίχνετε σε μπολάκι τη ρίγανη, μπόλικο πιπέρι και αλάτι. Τρίβετε το μπούτι απ’ όλες τις μεριές με το μίγμα.

Σ’ ένα μπολ ρίχνετε τη φέτα και τη σπάτε σε μικρά κομμάτια μ’ ένα πιρούνι. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι, μία κουταλιά της σούπας από το δενδρολίβανο, τα σκόρδα και ανακατεύετε. Βάζετε το μίγμα μέσα στο μπούτι, το διπλώνετε και το δένετε σφιχτά με βαμβακερό σπάγκο στα δύο άκρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλείφετε το κρέας με τη μουστάρδα, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο δενδρολίβανο, το βάζετε σε ταψάκι και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνετε το κρέας στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Κατόπιν αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να ψηθεί καλά το μπούτι.

Αφήνετε να γίνει χλιαρό, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε σε πιατέλα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr