OliveMagazine

Αρνίσιο μπούτι με πετιμέζι και μουστάρδα ψημένο σε κληματόβεργες

Αρνίσιο μπούτι με πετιμέζι και μουστάρδα ψημένο σε κληματόβεργες

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:35'
Έτοιμο σε:1:50'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μεγάλο αρνίσιο μπούτι ξεκοκαλισμένο από τον χασάπη σας χωρίς να το κόψει στη μέση
  • 1 φλιτζάνι πετιμέζι
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας θυμάρι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τις πατάτες

  • 1½-2 κιλά πατάτες καθαρισμένες, σε χοντρά κομμάτια
  • χυμό από 3 πορτοκάλια
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μαρινάρετε τις πατάτες σε μια λεκάνη με το χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού, το βούτυρο το οποίο πρώτα θα έχετε λειώσει, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Τις αφήνετε μέσα στη μαρινάδα για τουλάχιστον 2 ώρες, ανακατεύοντας τακτικά.

Ετοιμάζετε το άλειμμα για το κρέας: Ρίχνετε στο μπλέντερ το πετιμέζι, το λάδι, τη μουστάρδα, το θυμάρι και τα χτυπάτε καλά να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνο αρκετές κληματόβεργες και ακουμπάτε επάνω το αρνί. Το αλείφετε καλά με το μίγμα του πετιμεζιού και στη συνέχεια το αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε τις μαριναρισμένες πατάτες ολόγυρα και αδειάζετε τη μαρινάδα τους στο ταψί.

Σκεπάζετε με βρεγμένη λαδόκολλα και ψήνετε στον φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη, μέχρι κρέας και πατάτες να πάρουν χρώμα.

Αφήνετε το φαγητό να κρυώσει ελαφρά, κόβετε το αρνάκι σε φέτες και το σερβίρετε σε πιατέλα μαζί με τις πατάτες.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr